Akác deszka

Szélezetlen akác deszka

A szélezetlen fűrészáru a fa legtermészetesebb szeletelt formája. Ilyenkor a deszka oldalai nincsenek egyenesre vágva, hanem megőrzi a fa jellegzetes szélét, palástját. Tehát nincs levágva párhuzamosan a széle, szélezetlen marad.

Ezek a deszkák a leghagyományosabb fahatású megjelenést teszik lehetővé. Leggyakrabban kerítések és karámok építéséhez, valamint ágyások határolására szokták használni.

Felhasználási területenként eltérhet a kívánt deszka vastagság, ez azonban számunkra nem okoz gondot, mert minden igényt kiszolgálva bármilyen vastagra tudjuk fűrészelni. Fontos azonban megemlíteni, hogy akácból a természeti adottságok figyelembe véve maximum 3 méteres hosszban van lehetöség ilyen deszkákat vágni.Ezek a deszkák szélesebbek mint a hagyományos párhuzamosan szélezett deszkák. Itt kb. 18 cm-töl egészen a 30 cm-ig lehet találkozni szép áruval.

Szélezetlen akác deszkák

Érdemes kiemelni az akácfa sajátosságát, miszerint idővel a természetes szürkés árnyalatot fogja felvenni az eleinte aranysárga faanyag. Ez a jellegzetes patina hatás néha kívánt, néha azonban kerülendö. Amennyiben szeretné elkerülni az akác deszkán megjelenő szürkés árnyalatot, akkor a mi javaslatunk a legjobban bevált lenolaj. Egyszerűen kenje be a faanyagot lenolajjal, és így hosszú távon is megőrizheti a frissen vágott akác ragyogó aranysárga színét.

Kerítés szélezetlen akác deszkákból

Figyelembe kell venni, hogy az akác karám deszkák természetes szépsége pont a görbeségben rejlik, itt mindenképp érdemes egyeztetni arról, hogy ki milyen célra kívánja felhasználni a szélezetlen deszkákat, hiszen van, hogy pont az egyenesebb változat lenne a projekt megvalósításához fontosabb.

A szélezetlen akác deszka az oszlopok és karók mellett a legkeresettebb termékünk, így bátran mondható, hogy vitathatatlanul örök klasszikus, ha klasszikus karámokról van szó.

Ezeket a deszkákat is köbméterre a következő képlet alapján számoljuk:
Átlag Szélesség x hossz x vastagság.

Szélezett akác deszka

A szélezett deszka a fűrészáru leghagyományosabb formája. Ez alatt azokat a deszkákat értjük, amelyek szép párhuzamosra vannak vágva, megvannak vágva úgymond a szélei, tehát szélezett anyagról beszélünk.

Az akác deszkák ezen formája gyakori alapanyag klasszikus kertépítési elemekhez, magaságyások, teraszok, virágládák, kerti bútorok, vagy egyéb olyan projektekhez, amelyek kültéren az akác előnyeit kihasználva, de a letisztult hagyományos deszka formáját szeretnék felhasználni.

Szélezett akác deszkák

Fontos azonban hangsúlyozni, hogy akácból a természeti adottságokat figyelembe véve maximum 3 méteres hosszban van lehetöség ilyen deszkákat vágni. Felhasználási területenként eltérhet a kívánt deszka vastagság, ez azonban nem okoz gondot mert minden igényt kiszolgálva mi bármilyen vastagra tudjuk fűrészelni azt.

Az akác nem a nagy átméröjü törzsek mintapéldája. Így itt nagyon nehéz előállítani a 12, 15 vagy akár 20 cm szélességű deszkákat. Sőt mi több, az idő elteltével és a vetemedési rizikót is kalkulálva kiderült, hogy a keskeny 6 és 8 cm-es deszkák a legkiválóbb anyagok. Továbbá ezek a méretek adják az optikai elegancia minöségi alapját. Itt érdemes megemlíteni azt is, hogy a sok, vékony, finom letisztult elem mindig is a luxus építészet rejtett fegyvere. A mai napig a finom halszálkás parketták, vagy akár a hajó fedélzetek mind mind a keskeny deszkázáson alapulnak és eleganciát képviselnek.

Érdemes kiemelni az akácfa sajátosságát, miszerint idővel a természetes szürkés árnyalatot fogja felvenni az eleinte aranysárga faanyag. Ez a jellegzetes patina hatás néha kívánt, néha azonban kerülendö. Amennyiben ön ezt szeretné elkerülni, akkor a mi javaslatunk a legbeváltabb lenolaj. Egyszerűen kenje be a faanyagot lenolajjal és így hosszú távon is megőrizheti a frissen vágott akác ragyogó aranysárga színét.

Kennel szélezett akác deszkákból

Eső, UV-sugárzás, hideg, meleg, víz - ezek mind a természetes korhadás kiváltói, kivéve ha az akác deszkáról van szó, ö bírja. Környezetvédelmi szempontból így a legjobb megoldás, hiszen vegyi anyagokra semmi szükség nincsen.

Ajánlatkérés

Fehér Akác (robinia pseudoacacia)

Besorolása faanyaga tartóssága szerint:

Kl. 1–2 (DIN 68364/EN 350-2)

Minőség:

natúr, válogatott, természetes megjelenési formákban.

Megengedett a tartósságát és minőségét nem befolyásoló esztétikai színbéli eltérésnek mondható megjelenések, felületi repedések melyek TÜV DIN 7926-1/ bekezdés 4.2.7 pontja szerint megengedettek és nem jelentenek minőségi kifogásolhatóságot.

Minden termék számos variációban szállítható, szívesen tájékoztatjuk a kívánt termékről. Ami nem található raktáron, megrendelésre elkészíthető.

Hívás phone_in_talk