Akác fűrészárú

Természetesen nem csak karót hanem egyéb fűrészárut is készítünk a kültéren igen jól alkalmazható akácfából. Stafnik, pallók, gerendák, támaszok, lépcsők, teraszok, stégek, kültéri ülőgarnitúrák- a számos felhasználási terület néhány példája.

Kérem adja meg kívánságát és mi segítünk.

Itt is célszerű azonban megjegyezni, hogy az akác dimenzióit tekintve nem összehasonlítható a fenyő fűrészárunál megszokott méretekkel. Hosszát tekintve itt is adottak a 3 m-es korlátok. Illetve átméröben igencsak ritka az olyan rönk amelyből 15x15 cm-nél nagyobb ép élű gerendát lehet fűrészelni 3 m-es hosszban. Vastagságát és szélességét vizsgálva az akác termékeknél a 80 mm- nél vastagabb és 100 mm-nél szélesebb méretek már túl méretesnek mondhatóak.

Vitathatatlan azonban az is, hogy a tartósság mindig az akác mellett szól. Ezért ha úgy döntünk, hogy ebből készítünk pergolát, kerti bútort, stéget vagy akár magaslest, az idő nem fogja egyhamar kikezdeni.

Eső, UV-sugárzás, hideg, meleg, víz ezek mind a természetes korhadás kiváltói, kivéve ha akác fűrészáruról van szó, ö bírja. Környezetvédelmi szempontból így a legjobb megoldás, hiszen vegyi anyagokra semmi szükség nincsen.

Tömör akácfából kerti bútorokat is készítünk Önnek, melyek sokkal tartósabbak mint más fából készült kerti asztalok és padok.

Ajánlatkérés

Fehér Akác (robinia pseudoacacia)

Besorolása faanyaga tartóssága szerint:

Kl. 1–2 (DIN 68364/EN 350-2)

Minőség:

natúr, válogatott, természetes megjelenési formákban.

Megengedett a tartósságát és minőségét nem befolyásoló esztétikai színbéli eltérésnek mondható megjelenések, felületi repedések melyek TÜV DIN 7926-1/ bekezdés 4.2.7 pontja szerint megengedettek és nem jelentenek minőségi kifogásolhatóságot.

Minden termék számos variációban szállítható, szívesen tájékoztatjuk a kívánt termékről. Ami nem található raktáron, megrendelésre elkészíthető.

Hívás phone_in_talk